Шефът на атлетиката ни брои рекорда на Стефка за недосегаем

ОFFNews 04 май 2017 в 18:15 2647 0

Добромир Карамаринов никога не би гласувал срещу рекорда на Стефка Костадинова. Това уточниха приближени на шефа на българската атлетика специално за OFFNews. В качеството си на вице на Европейската атлетическа асоциация той подкрепи проекта за ново броене на рекордите.

Според Карамаринов обаче проектът няма как да засегне постижението  на Стефка от 209 сантиметра в скока на височина. Аргументът - то е направено на Световно първенство през 1987 г., а на подобни форуми допинг контролът е жесток. Така са спазени изискванията в революционното решение, обясниха приближени на Карамаринов.

Както е известно, в Англия обаче разтълкуваха нещата по друг начин. Там се уплашиха, че ще бъдат заличени всички рекорди, поставени преди 2005 г. Просто от тази дата започва 10-годишното съхраняване на пробите.

Стефка също реагира като ужилена. "За втори пореден път в рамките на 4 месеца съм длъжна да заявя, че намирам предложението за ревизия и евентуално анулиране на световните рекорди за несериозно, некоректно и дори подигравателно.

Тук не става дума само за мен, а за всички, които честно и с огромен труд са постигнали нещо значимо в глобален мащаб, записали са своя връх в кариерата, който е и връх в човешките постижения.

Скочих рекордните 209 см по време на Световно първенство, на живо пред погледите на милиарди зрители и с възможно най-строгия допинг контрол.

Най-трудно е да поставиш рекорд по време на шампионат на планетата, защото обикновено там мислиш предимно за златото. Тествана съм стотици пъти по цял свят на най-престижните турнири в атлетиката и отговорност на други е бил броят на допинг пробите и колко години да се съхраняват", написа Стефка Костадинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови