Силиконка богослов: Аз съм бъдещето на православната църква, монахиня няма да стана

OFFnews 16 октомври 2017 в 10:10 8708 2

Снимка Нова телевизия

„Аз съм бъдещето на Българската православна църква, мога да работя като клисарка, тъй като монахиня няма да стана. Да си монахиня е призвание, а не работа и аз не съм достойна да бъда монахиня”, това заяви Илона Попова, студентката по богословие, която стана 3-та на конкурса „Мис Силикон”, пред Нова телевизия.

„Не смятам, че съм направила нещо лошо. Сексапилът и еротиката не са грехове. Аз имах силикон още преди да вляза да уча богослов. Когато отидох на първите си лекции още бях с медицинската лента. След конкурса, срещу мен се направи подписка, за да ме изключат от богословския факултет, но тя беше пълна с фалшиви подписи. И знам кой я е събрал. Това е една монахиня или послушница, която е пълна със завист и злоба и ако аз бях на нейно място щях да си махна одеждите, тъй като щях да преценя, че съм недостойна”, разказва Илона.

„Аз постоянно се моля. Всеки ден, всяка вечер. По време на конкурса не оставих религията си. Дори преди да изляза целунах кръста си и се прекръстих. Но не съм се молила за победа. Аз не пуша, не пия, нямам нощен живот”, добави студентката по богословие.

„Вместо да са ми благодарни, че заради мен много хора научиха, че има Факултет по богословие, те се опитаха да ме изключат, но не успяха. Отидох на един конкурс и се съблякох по бански. Да не би да няма свещеници, които не си обличат бански? Има и аз съм виждала”, добавя Илона.

„Ще сложа още силикон. Не обичам да се ангажирам с време, но ще сложа. Може да ме съди само този, който ми плаща силикона, а бюстът ми е подарък от майка ми”, разказва подгласничката в „Мис Силикон”.

Студентката добави, че е загубила много приятели след скандала с конкурса „Мис Силикон” и живота й се е променил драстично, но въпреки това не съжалява. Разказва, че майка и баба й, с която живее, я подкрепят изцяло. В църковните среди също не усеща промяна или негативно отношение.

На въпроса смята ли, че ще е добре да преподава на малки деца, Илона заяви, че е много по-добре децата да имат хубава и млада учителка, отколкото „злобна леличка”.

Студентката иска да завърши образованието си и да запише магистратура в специалност „Социална дейност и пробация”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови