Фотограф засне неволно шедьовър на природата (галерия)

OFFNews Последна промяна на 04 януари 2018 в 14:48 50464 0

Снимка BoredPanda

Понякога в природата се случват неща, които изглеждат прекалено невероятни, за да бъдат истина. Съвършени съвпадения, които ярко илюстрират красотата и чудото на света около нас.

Подобно нещо се случва в Коста Брава, Североизточна Испания, когато голямо ято скорци започва да се събира в координиран облак, разказва BoredPanda. Това явление е истинско зрелище със стотици, понякога хиляди птици, движещи се и усукващи във форма, която сякаш е репетирана и бързо може да се преобразува в други изумителни такива.

Фотографът Даниел Бибер от Германия бил там, когато ятото започнало да се върти и да се усуква, най-вероятно заради нападение на хищник (сокол или ястреб). Облакът се завъртял и се „превърнал“ в гигантска птица, сякаш казвайки на ястреба: „Ние сме по-големи от теб“.

Първоначално Бибер не осъзнава какво е снимал.

„След като проверих снимките в компютъра си, разбрах какво са създали птиците. Бях толкова концентриран да успея да ги заснема, че дори не бях разбрал, че скорците са създали огромна птица в небето. Седях 4 дни на едно и също място, избирайки ъгли и места, на които смятах, че птиците ще се появят. Беше изключително трудно“, каза той пред Daily Mail.

Бибер бе награден за красивите кадри на международния конкурс по фотография.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови