Ексклузивно Загиналата с бебе в ръце в Одеса е бесарабска българка

COVID плъзна сред холивудски знаменитости след церемонията "Златен глобус"

OFFNews 18 януари 2023 в 08:32 3335 0

награди

Снимка БТА/АП

Актьорът Колин Фарел (вляво) е един от заразените с COVID-19

Холивудски знаменитости са дали положителни проби за коронавирус, след след церемонията за наградите "Златен глобус", съобщи Би Би Си.

Няколко звезди, сред които Колин Фарел, Брендън Глийсън, Джейми Лий Къртис и Мишел Пфайфър, обявиха, че са се заразили с вируса в дните след наградите.

На наградите "Изборът на критиците", които се излъчиха в неделя, се изискваха тестове за COVID-19 за участниците, тъй като списъкът на отпадналите се увеличаваше.

Няколко знаменитости, които бяха принудени да отсъстват, се включиха в социалните мрежи.

"Толкова съжалявам, че ще пропусна наградите "Изборът на критиците" днес", написа Пфайфър в публикация в Instagram. "Да, Ковид."

Очакваше се Пфайфър да връчи наградата за цялостно творчество на актьора Джеф Бриджис, който вместо това получи наградата от Джон Гудман.

Мишел Пфайфър съжалява, че е пропуснала наградите "Изборът на критиците" поради това, че е хванала COVID-19, след като се е появила на "Златните глобуси".

Според "Холивуд рипортър" предпазните мерки за безопасност срещу коронавируса като тестове, ваксинации и изисквания за маски са били непоследователни през този сезон на наградите.

Експерти по обществено здраве казват, че не са изненадани от последните проблеми, пред които е изправен елитът на холивудските награди.

"Това не е неочаквано", казва пред ABC д-р Джон Браунщайн, епидемиолог и главен директор по иновациите в Бостънската детска болница. "Имате събирания на закрито по време, когато циркулират много вируси, независимо дали става въпрос за настинка или грип, и близост без маскиране... ще имате активно предаване на вируси".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови