Amazon превръща 'Властелинът на пръстените' в ТВ сериал

OFFNews 14 ноември 2017 в 15:16 27064 1

Снимка Instagram

Amazon ще създаде сериал по фантастичната трилогия на Толкин „Властелинът на пръстените“, съобщи Си Ен Ен. Идеята бе представена в понеделник. От ръководството на онлайн платформата смятат създадат проект, който да бъде с многогодишен ангажимент.

Действието в бъдещия сериал ще се развива преди историята на „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена“. Това е първата от трите части, която бе екранизирана през 2001 година от Питър Джаксън, а печалбата от цялостното заснемане възлиза на над 6 млрд. долара.

„Властелинът на пръстените“ е културен феномен, който завладя въображението на поколения фенове чрез литературата и големия екран. За нас е чест да работим с Tolkien Estate и Trust, HarperCollins и New Line и сме изключително развълнувани от предстоящите събития. Нашата идея и желание е да поведем феновете на „Властелина“ на едно епично пътешествие през Средната земя“, каза Шарън Игуадо, ръководител на проекта на Amazon Studios.

Това е първото голямо съобщение, което ръководството на платформата прави, след оттеглянето на бившия изпълнителен директор Рой Прайс.

Все още не е ясно кои актьори ще вземат участие в проекта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!