Виж своята история, изиграна на сцената на Playback театър “Тук и сега”

ОFFNews 20 януари 2016 в 15:10 3362 0

Членовете на Playback театър "Тук и сега".

На 25 януари 2016 г. в ДНК - "Пространство за съвременен танц и пърформанс” от 19 30 часа Playback театър “Тук и сега” празнува третия си рожден ден.

Присъстващите на празника ще имат възможността да споделят своята история и да я видят пресъздадена веднага на Playback сцената.

Playback театърът дава възможност на зрителите да станат част от магията, която се случва на сцената. Всяка разказана история оживява пред вас след броени секунди, съпровождана от жива импровизирана музика. По този начин човек може да погледне на живота си от друг ъгъл, да види себе си, чувствата и мислите си интерпретирани по начин, различен от това, което сме свикнали да мислим или виждаме.

Това, което отличава Playback представленията от всички други, е, че тук фокусът на внимание не е в изпълнителите, а в личните истории и преживявания на хората от публиката. Всяко представление е изпълнено със смях, почуда, въодушевление, тъга, плач, изумление, просветление и още нещо.

Playback театър “Тук и сега” е единствената в България професионално практикуваща трупа - член на International Playback Theatre Network. Тази група е винаги в крак с всичко, което се случва по света на Playback сцените.

Артистичният директор Цвета Балийска е единственият човек в България, който е обучен да преподава този вид театър от основателят му Джонатан Фокс.

Playback театърът е основан втората половина на миналия век от Джонатан Фокс в САЩ. Идеята за импровизационен театър, в който публиката разказва лични истории, импровизирани на сцената от актьори, бързо превзема целия свят. В момента Playback театърът се практикува в над 60 страни от повече от 500 трупи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!