8 алкохолни напитки и техните нискокалорични заместители

OFFNews 14 май 2018 в 16:26 20477 1

Снимка AdMe

Обичайно коктейлите съдържат много калории и е хубаво да ги избягваме, когато искаме да отслабнем и постигнем атлетична фигура.

Вижте кои напитки да избягвате по време на лятната си почивка, за да не ви се налага да купувате един размер по-голям бански в средата на сезона и с кои можете да ги замените:

1. Лонг Айлънд

Популярна напитка "Лонг Айлънд" съдържа водка, джин, ром, текила, трипъл сек и кока-кола. Ето защо стандартната чаша от тази напитка (420 мл.) съдържа до 424 калории.

Коктейлът "Космополитън" съдържа по-малко алкохол и малко сок от червени боровинки. Чаша от него (250 мл.) съдържа по-малко от 100 калории.

2. Пиня Колада

Всеки знае, че карибският коктейл "Пиня колада" съдържа много кокос и ананас, така че често в чаша от 230 мл. има почти 300 калории.

Коктейлът, наречен Fuzzu Navel, съдържа прасковен шнапс и портокалов сок, което го прави отличен заместител, а и съдържа само 120 калории.

3. Мохито

Той е един от най-популярните коктейли, но заради захарния сироп в него 250 мл. "Мохито" може да съдържа повече от 240 калории.

Можете да го замените с еднакво популярния коктейл "Мартини". В 250 мл. се съдържат само 70 калории.

4. Джин тоник

"Джин тоник" е любимият коктейл за плажовете, курортите и клубовете по целия свят, но в него има много захар. В 210 мл. от напитката се съдържат около 170 калории.

Slimline Tonic е друга марка тоник, която е по-малко калорична. Ето защо коктейлът, наречен "Джин и Slimline Tonic",  съдържа само 70 калории.

5. Ром с кола

Една чаша ром с кола (280 мл.) съдържа повече от 210 калории.

Ако замените обикновената кола с диетичната ще смъкнете калориите на 115.

6. Бяло вино

Разбира се, видовете вино са различни, а съдържанието на калории зависи от вида грозде и количеството захар, но средно чаша вино от 175 мл. съдържа около 160 калории. Ако си поръчате шампанско ще консумирате само 89 калории.

7. Маргарита

"Маргарита" е друг модерен коктейл, който в своите 230 мл съдържа 280 калории. За сравнение, парче пица с тегло 100 грама има по-малко от 253 калории.

Един отличен заместител на този коктейл се нарича "Московско муле". Той съдържа само 120 калории в 170 мл.

8. Тъмна бира

Разновидностите на бирата са хиляди, като всяки от тях има собствено съдържание на калории, но една от най-калоричните е тъмната. В 500 мл. се съдържат 220 калории. 

"Вайс" бирите стават все по-популярни и имат много ниско съдържание на калории. Те обаче не могат да бъдат намерени навсякъде. 

Ако пък искате да минете на съвсем нискокалорична бира, ще трябва да се разделите с алкохолното и съдържание. 200 мл от нея съдържат 50 калории.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!