Саймън Йейтс е новият лидер във Вуелтата

OFFNews 02 септември 2018 в 20:34 1705 0

Британецът Саймън Йейтс е новият лидер в Обиколката на Испания след пробягването на деветия етап с дължина 200,5 километра от Талавера де ла Рейна до Ла Коватия.

Той беше спечелен от американеца Бен Кинг, показа отлична езда в изключително тежкия планински етап, завършващ на едноименната височина от висша класа, но успя да изкове успеха си далеч преди нея. След като във вторник триумфира в първия етап с финал на изкачване, колоездачът на "Дайменшън дата" отново беше над всички във височините.

"Невероятно е. Накрая се чувствах страшно изтощен, но усетих прилив на сили в последния километър. Не съм страдал толкова на нито една друга височина. Много съм щастлив от работата, която сме свършили с отбора, защото е видно, че сме добре подготвени за това състезание", каза колоездачът на "Дайменшън дата" пред "Евроспорт".

Йейтс облече червената фланелка като се оказа печеливш от кризата, в която изпадна досегашния водач във временното класиране Руди Молар. Състезателят на "Мичелтън скот", който тази година спечели три етапни победа в Джиро д'Италия и беше лидер в продължение на 13 дни, поведе само с една секунда пред испанския ветеран от "Мовистар" Алехандро Валверде.

В понеделник предстои почивен ден, а във вторник колоездачите ще застанат на старт за десетия етап от Вуелтата, в който ще бъдат изминати 177 равнинни километра от Саламанка до Фермосейе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!