Алехандро Валверде бе най-бърз в осмия етап на Вуелтата

OFFNews 01 септември 2018 в 22:01 2102 0

Алехандро Валверде от отбора на "Movistar" спечели 8-ия етап от Обиколката на Испания. Испанецът изпревари с финален спринт световния шампион Петер Саган (Sky) и холандеца Дани ван Попел (LottoNL-Jumbo), изминавайки разстоянието от 195,1 километра от Линарес до Алмаден за 4:35:54 часа.

Словакът водеше във финалните метри, но позволи да бъде изпреварен от Валверде за радост на местните фенове. Днешният равнинен етап, който е последният преди започването на същинската част на обиколката и серията тежки изкачвания из Пиренеите, не предложи особено драматични моменти, което бе в полза на временния лидер Руди Молар.

Французинът продължава да има аванс пред Валверде, който обаче бе намален до 37 секунди. Трети в общото подреждането е германецът Емануел Бухман на 48 секунди зад Молар. В челната шестица попадат още британецът Саймън Йейтс, французинът Тони Галопен и полякът Михал Квятковски.

Утре предстои осмият етап, който е 195.1 километра между Линарес и Алмаден. В него има само едно изкачване от трета категория, но финалът отново е сложен и не е за чистите спринтьори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!