Примож Роглич спечели часовника на старта на Джирото (видео)

OFFNews 11 май 2019 в 22:02 2086 0

Състезаващият се за "Jumbo-Visma" Примож Роглич спечели индивидуалното бягане по часовник на старта в Обиколката на Италия. Словенецът бе най-бърз и преодоля осемте километра, завършващи с тежкото изкачване до базиликата Сан Лука, за 12:54 минути.

Така той се превърна в първия носител на розовата лидерска фланелка. Второто място днес остана за Саймън Йейтс от "Mitchelton-Scott", който завърши на 19 секунди след Роглич.

Британецът стартира несигурно, но демонстрира невероятна форма в последните 2 километра изкачване. Винченцо Нибали (Bahrain Merida) пък завърши трети с изоставане от 23 секунди.

Колумбиецът Мигел Анхел Лопес (Astana) също впечатли с представянето си като даде по-добро време от един от големите фаворити в часовника Том Дюмолен (Sunweb). Двамата са с 28 секунди след Роглич.

Утре от 14:25 часа българско време ще бъде първи общ старт от Болоня до Фукечио (200 килиометра), в който главни действащи лица ще бъдат спринтьорите.

Както обикновено, Джирото изобилства с брутално тежки планински етапи във втората и третата седмица, но за разлика от последните няколко издания, през 2019-та ще има и достатъчно възможности за изява на спринтьорите, което привлича звезди като Елиа Вивиани, Фернандо Гавириа, Келъб Юън, Паскал Акерман и Арно Демар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!