Паветата на Рубе не разместиха върха в Тура

OFFNews 15 юли 2018 в 22:22 1774 0

Деветият етап на колоездачната обиколка на Франция не донесе размествания на върха във временното генерално класиране, въпреки изключително тежкото трасе между Арас Цитадел и Рубе, част от което премина по прочутите павета на класиката Париж - Рубе.

Успехът грабна германецът Джон Дегенколб от отбора на Trek-Segafredo, който преодоля дистанцията от 156,5 километра за 3 часа, 24 минути и 26 секунди, като с финален спринт изпревари носителя на "жълтата фланелка" Грег ван Авермет (Белгия) и Ивес Ламперт (Белгия).

Тримата финишираха с 19 секунди преднина пред втората група, пристигнала на финала, в която бяха четирима, в това число и носителят на зелената фланелка Петер Саган от Словакия. Звездата на Bora-hangsrohe спечели тази пролет Париж  - Рубе.

Четирикратният победител в Тура Крис Фрум (Великобритания) завърши с основната група. Звездата на Sky остана 22-ри на 27 секунди зад Дегенколб.

Силното представяне на Ван Авермет в днешния етап му позволи да отвори преднина от 43 секунди пред втория в генералното класиране Герант Томас (Великобритания, Sky) и на 44 секунди пред третия Филип Жилбер (Белгия, Quick-Step Floors).

Фрум върви осми в генералното класиране на 1 минута и 42 секунди след лидера Ван Авермет. Утре предстои първият почивен ден в Тура, а във вторник обиколката се подновява с десетия етап, в който състезателите ще изминат 158,5 километра от Анеси до Льо Гран-Борнар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови