Пампорово приема четвърти кръг на българските ендуро серии

OFFNews Последна промяна на 07 септември 2019 в 16:38 1980 0

В Пампорово започна шестото поредно издание на едно от най-предизвикателните и интересни колоездачни събития в България, а именно ендуро състезанието „Елевейшън 999“. Събитието ще продължи до 08.09, неделя и в него ще се включат някой от най-добрите родни колоездачи.

„Елевейшън 999“ е единственото подобно състезание в България, което включва общо 2 състезателни дни, а участниците са изправени пред общо 9 на брой технични и интересни трасета, разпръснати по склоновете над Пампорово и Смолян.

Общата дължина на състезателните отсечки е над 26 км, а като допълнително затруднение състезателите трябва да достигнат на самоход до голяма част от етапите, като преминат близо 20 км с въртене. Ендуро дисциплината е много интересна и набира все по-голяма популярност, както у нас, така и по света.

Представлява комбинация между спускане и въртене с високо физическо натоварване. В България за четвърта поредна година се организират Българските Ендуро Серии, като част от Българската Колоездачна Лига, в която участие годишно взимат между 300 и 400 човека от страната и чужбина.

Тази година „Елевейшън 999“ е четвърти кръг от шампионата за категории Жени, Юноши, Мастърс 30+, Ветерани 40+ и Мъже елит, като се очаква това да е едно от най-оспорваните състезания до момента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови