Остава ден до старта на "Дунав Ултра" 2018

OFFNews 06 септември 2018 в 11:25 2355 0

Утре, 7 септември, стартира поредното издание на веломаратона "Дунав Ултра". Участниците ще преодолеят разстояние от 730 километра между селата Куделин и Дуранкулак.

Маршрутът на ентусиастите преминава преминава през общо 72 села и 17 града в Северна България.

Инициаторът на събитието Борис Бегъмов не крие, че зад проявата стои целта за развиването на Северна България като туристическа дестинация, като маршрутът е подбран така, че да преминава през емблематични места за считания за изостанал регион на страната.

За събитието у нас идват колоездачи от цяла Европа, като има дори гости от далечна Австралия. "Този вид туризъм тепърва ще се развива", каза Бегъмов наскоро в ефира на "България он Еър".

Повече за "Дунав Ултра":

Колоездачно приключение по поречието на река Дунав до Черно море. Основна цел на събитието е изминаване успешно на дистанцията на едноименния маршрут с велосипед – индивидуално или екипно, но задължително 100% на собствен ход.

Велопреходът не е състезание, а групово спортно изживяване и персонално предизвикателство за всеки участник. По време на прехода всички участници стартират заедно, но всеки може да следва свой собствен план за преминаване, собствено темпо и съответно скорост.

До участие се допускат единствено лица, навършили пълнолетна възраст, а по време на придвижването от една точка до друга се разрешава ползване на собствен придружаващ логистичен, технически или друг вид съпорт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови