Нов водач в Обиколката на България

OFFNews 29 юли 2020 в 19:59 11901 0

Полякът Патрик Стош (Voster ATS) спечели втория етап от Обиколката на България - 131 км между Пазарджик и Пловдив.

Ден по-рано Стош беше втори в първия етап. Полският колоездач спечели спринт в малка група след много тежък етап с високи температури и средна скорост над 42 км/ч.

Втори и трети зад Стош се наредиха Алесандро Барони (Gallina Colosio) и Мигел Анхел Байестерос. След решение на съдиите полският колоездач получи наказание от 10 секунди за нерегламентирана помощ от техническия автомобил на Voster ATS в последните 10 километра, както и санкция от 50 швейцарски франка.

Това прати на първо място в генералното класиране Барони. Той има аванс от две секунди пред Мигел Анхел Байестерос.

Още от началото на етапа тимът на Стош наложи високо темпо при навлизането във височината от първа категория от Дебръщица до язовир Батак. Група от 11 колоездачи натрупа голям аванс, който се оказа достатъчен и до финала.

Лидери в отделните категории са: Давиде Бауче (Gallina Colosio), който печели фланелката за катерачи в Обиколката на България, Пьотр Брожина (Voster ATS) зеленото трико за активност и Алесандро Барони, който води и за бялата фланелка за най-добър до 23 години.

В етапа не стартира състезателят на “Левски-Янтра” Борислав Иванов, а по време на отсечката с контузия в ръката се оттегли Адмир Колашинац. В четвъртък е третият етап в 67-мата Обиколка на България - 152 километра между Пловдив и Сливен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови