Марсел Кител напусна "Тур дьо Франс"

Президентът на Франция Еманюел Макрон е на трасето на 17-ия етап

ОFFNews 19 юли 2017 в 16:13 3033 0

Носителят на Зелената фланелка - Марсел Кител, напусна "Тур дьо Франс". Асът на Quick-Step Floors участва в сблъскване по-рано в днешния 17 етап на обиколката. 

Жалко, защото немецът правеше уникален Тур, в който записа 5 етапни победи. Но още вчера проличаха огромни проблеми с Марсел, който изостана сериозно от конкурентите.

Така със сигурност Зелената фланелка утре ще облече австралиецът Майкъл Матюс от Sunweb, победител в два етапа на този Тур досега. Трябва да стане чудо, за да не я запази до финала в Париж.

Той има вече 366 точки, след като спечели междинен спринт днес. Преследвачът му Андре Грайпел от Lotto Soudal e с 204.

Първите коментари са доста противоречиви. "Жалко, защото ставахме свидетели на едно от най-великите състезания за Зелена фланелка", написа един от коментаторите на BBC.

"Кавендиш, Саган, сега и Кител. Зелената фланелка заприличва на сървайвър", добави негов колега.

Кител е четвъртият фаворит за Зелената фланелка, който отпада в тазгодишната обиколка на Франция. Най-напред Марк Кавендиш (Dimension Data), който е втори по брой етапни победи за всички времена в Тура след Еди Меркс, се блъсна в Петер Саган и счупи ръката си.

Петер Саган (Bora), който спечели Зелената фланелка в последните 5 издания на Тура подред и беше основен фаворит, беше изваден от състезанието заради инцидента. Журито взе спорното решение, че той нарочно е блъснал Кавендиш с лакът. Много коментатори определиха решението като разчистване на пътя към зелената фланелка на французина Арно Демар (FDJ), който по това време имаше сериозни изгледи да я спечели.

Още в следващите етапи обаче Демар беше изръсен и не хвана контролното време.

Свидетел на интересния 17 етап, който някои определят като Кралския в тазгодишния тур, е президентът на Франция Еманюел Макрон. По традиция френският президент, който и да е той, присъства поне на един етап от Обиколката. Макрон, който е известен спортен фен, се беше смесил с хилядите зрители по едно от изкачванията от висша категория в Алпите.

Именно алпийските етапи в Тура са най-посещаваното спортно събитие в света. Всяка година по протежението на всичките около 200 км в алпийските етапи се събират около един милион зрители дневно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!