Крис Фрум: Новината за оттеглянето на Sky ни направи по-решителни от всякога

OFFNews 12 декември 2018 в 16:27 3949 0

Четирикратният победител в  колоездачната обиколка на Франция Крис Фрум сподели, че екипът на Team Sky ще направи всичко възможно да остави отбора на състезателната карта, след като собственикът и основен спонсор обяви, че оттегля подкрепата си.

"Не мога да предскажа бъдещето, но това е наистина специален отбор. Ние планираме да сме заедно през 2020 година.

Sky bе блестящ партньор и това беше невероятно изживяване, което споделихме заедно. Винаги ще бъда благодарен за тяхната подкрепа.

Всеки от Team Sky има големи амбиции за 2019 година и тази новина ни направи по-решителни от всякога. Ще направим всичко възможно, за да постигнем целите си", каза Фрум.

Освен с успех, името на отбора се свързваше и с някои доста противоречиви скандали като употребата на забранени медикаменти под закрилата на т.нар. терапевтични изключения.

Именно Фрум даде превишаваща разрешените дози за салбутамол проба след етапна победа във Вуелтата, а след дълго разследване беше оневинен, но съмнението остана.

Британецът беше посрещнат враждебно при тазгодишното си участие във Франция, а негативната реакция вероятно е един от аргументите на шефовете на Sky да обмислят оттегляне от колоезденето.

Друга причина е поглъщането на британския сателитен оператор от американския медиен гигант Комкаст за 30 милиарда долара.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови