Колоездачната Обиколка на България няма да се състои

OFFNews 28 септември 2018 в 17:42 5793 0

Тазгодишната Обиколка на България пропадна, след като ръководството на Българския колоездачен съюз не успя да осигури необходимото финансиране за надпреварата, въпреки получените през миналия месец средства от Министерството на спорта.

Заради множеството проблеми 67-ото издание на надпреварата първоначално беше пренасрочено от началото на септември за 6-10 октомври, но в крайна сметка това така и няма да се проведе.

БКС има стари задължения от минали години към етапни градове и поради тази причина редица кметове отказаха да приемат Обиколката през този сезон, сред които Шумен, Разград, Търговище, Габрово, Казанлък, Стара Загора и други.

Организаторите така и не успяха да осигурят необходимия минимум още един етапен град, след като само София, Троян и Несебър се съгласиха. Припомняме, че това не е за първи път. Подобен провал в организацията на състезанието се случи през 2014 година. 

За това алармира още в края на август петкратният победител в надпреварата Ивайло Габровски, който тогава обяви, че на Българския колоездачен съюз липсва всякакъв ресурс – и човешки, и финансов, като призова за оставки на управата в лицето на президента Евгени Димитров и за насрочване на ново Общо събрание на организацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови