Обиколката на България пред провал?

OFFNews Последна промяна на 31 август 2018 в 13:34 3561 0

Снимка Сергей Антонов/OFFNews.bg

Петкратният победител в Обиколката на България по колоездене Ивайло Габровски алармира, че традиционната надпревара няма да се състои през този сезон по финансови причини.

Габровски, който е сред водачите на опозицията срещу ръководството на Българския колоездачен съюз (БКС), смята, че в организацията липсва всякакъв ресурс - и човешки, и финансов, заради което призова към оставки и насрочване на ново Общо събрание на съюза.

"Много ме боли и ми е мъчно за провалената Обиколка на България. През последните две години в Българския колоездачен съюз стават много неприятни неща. Все още победителите в последните две Обиколки не са получили своите награди, става въпрос и за български, и за чуждестранни състезатели. Няма никаква отчетност на финансовите средства.

Материално отговорното лице е президентът на БКС Евгени Димитров, но той не дава никаква информация за парите, които преминават през съюза. БКС няма дори средства за организиране на републиканско първенство на писта в Пловдив, та камо ли на международна колоездачна обиколка.

Тревожи ме много състоянието на столичния Колодрум, където не е забит един пирон през последните години, а трибуната за публика е нарязана за скрап. Като цяло безхаберието на президента и на Управителния съвет е огромно и при тях надделяват личните интереси.
Мисля, дори съм убеден, че през тази година няма да се проведе Обиколката на България и това ще бъде в много сериозен ущърб за имиджа на българското колоездене като цяло.

Вече има подписка за ново Общо събрание и избор на ново ръководство на БКС. Апелирам за незабавна оставка на целия Управителен съвет, начело с президента Евгени Димитров и вицепрезидента Тодор Колев. Уставът позволява да се инициира ново Общо събрание още до края на тази година и да се избере ново ръководство", заяви Габровски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови