Французин си върна жълтата фланелката в Обиколката на България

OFFNews 30 юли 2020 в 21:19 17099 0

На 30.07.2020 г. се проведе третият етап на 67-мата Международна колоездачна обиколка на България с генералното спонсорство на ДЗИ. Победата в 152-километровата отсечка от Пловдив до Сливен грабна французинът Пиер Барбие (Nippo Delko One Provence).

Състезателят, който триумфира в пролога в София и стана първият носител на жълтото трико, надви съперниците си на спринт пред Община Сливен.

Барбие завърши с време от 3:29.51 часа и средна скорост от 43.1 км/ч. Втори и трети се наредиха поляците Патрик Стош (Voster ATS) и Тобиаш Павлак (Mazowsze Serce Polski). С шестте секунди бонификация, които взе в етапа Стош излиза начело в генералното класиране.

Той има аванс от шест секунди пред досегашния лидер Алесандро Барони (Gallina Colosio) и осем пред Мигел Анхел Байестерос.

“Много съм щастлив от победата. Беше труден етап, с много горещо време и висока скорост. Всичко за нас обаче мина по план. Имах и отлично извеждане Рамунас Навардаускас ми помогна от втория километър преди финала”, каза Барбие след етапната си победа.

“Доволен съм, че обличам жълтата фланелка. Отборът ни работи много здраво във всички дни от състезанието. След етапната ми победа преди ден жълтата фланелка е много хубав подарък”, коментира Стош.

Общо 104 състезатели завършиха етапа от 107 стартирали в Пловдив. От тях Филип Нилсен от ALFA Cycling беше откаран в болница. В петък 67-мата Обиколка на България завършва с етап между Сливен и Бургас. Той е с дължина от 111 км.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови