Фабио Якобсен триумфира в четвъртия етап на Вуелтата след драматичен финален спринт

OFFNews 27 август 2019 в 22:27 2030 0

Състезаващият се за отбора на "Quick-Step" Фабио Якобсен спечели четвъртия етап от колоездачната Обиколка на Испания, след като изпревари с фотофиниш вчерашния победител Сам Бенет (Bora-Hansgrohe).

Холандецът измина 175.5-километровото разстояние от Кулера до Ел Пуч за 04:04:16 часа и успя да триумфира след изключително драматичен финален спринт.

Бенет пък може да съжалява, че успехът му се изплъзна, тъй като възстанови позицията си по страхотен начин след грешен завой на кръгово кръстовище.

Германецът Макс Валшайд (Sunweb) остана на третото място, докато неговият съотборник Николас Роуч запазва червената фланелка на лидер в общото класиране.

Ирландецът има преднина от 2 секунди пред колумбиеца Найор Кинтана от "Movistar". Трети на 8 секунди от лидера се движи друг колумбиец – Ригоберто Уран (Education Firtst).

Холандецът Стивън Краусвайк от "Jumbo-Visma" прекрати участието си във Вуелтата, след като се контузи и не успя да продължи.

Утре предстои петия етап от обиколката на Испания. Състезателите ще трябва да изминат 171-километровото трасе между Лелиана и Астрономическата обсерватория в Аркос де лас Салинас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!