Двойна радост за Италия след шестия етап в Джирото

OFFNews 16 май 2019 в 20:17 1725 0

Двойна радост за Италия донесе шестият етап на Джирото - 238 километра от Касино до Сан Джовани Ротондо. Етапът беше спечелен от италианеца Фаусто Маснада (Androni), а сънародникът му Валерио Конти (UAE) поведе в генералното класиране.

И двамата бяха част от групата на бегълците, а 28,7 километра преди края предприеха нова атака, която им позволи да се откъснат първи и втори на изкачването при Копа Касаринеле. Това прекърши съпротивата на преследвачите и оставащите километри до края двамата трябваше да решат помежду си спора за етапната победа.

Той се запази до последните 100 метра, когато по-свежият Маснада атакува мощно и завърши за 5 часа, 45 минути и 1 секунди, с 5 секунди пред втория Конти. Това бе и първа италианска победа във 102-рото издание на обиколката.

Основната група финишира на цели седем минути зад победителя. Досегашният лидер Примож Роглич (Jumbo Visma) падна в началото на етапа и така свали розовата фланелка на лидер.

Така след днешния шести етап 26-годишният Конти води с общо време от 25 часа и 22 минути, като има преднина от 1:41 минути пред Карбони.

Досегашният лидер Роглич вече е на 11-о място на 5:24 минути зад Конти. В петък предстои седмият етап от обиколката на Италия, в който състезателите ще изминат 185 километра от Васто до Л'Акуила, като ще имат два спринта и едно изкачване от втора категория.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови