Драгомир Кузов влезе в техническата комисия на UCI

OFFNews Последна промяна на 17 ноември 2017 в 18:31 2701 0

Драгомир Кузов беше избран за член на Техническата комисия (Equipment Commission) на Международния колоездачен съюз (UCI). Така той стана първият българин в 117-годишната история на организацията, който влиза в нейните редици.

Кузов е бивш шосеен състезател, майстор на спорта, създател на велосипедната марка "DRAG" през 1998 година в град София. Tой подпомага много български и чуждестранни таланти в техния път към професионалното колоездене.

Като част от техническата комисията Кузов ще има глас и ще отговаря за велосипедите и екипировката, която ще се използва във всички състезания под егидата на UCI, в това число Световни първенства и Олимпийски игри.

"Това е огромно признание за България. За мен е голяма чест да бъда в екипа на UCI. Отговорността е голяма и през следващите четири години ще се постарая да оправдая доверието, което ми е гласувано.

UCI вече има ефективна политика относно техническите изисквания към велосипедите и екипировката, които се използват в състезания, но има и какво да се подобри.

Ще вложа всичките си знания и усилия да подпомагам развитието на световния колоездачния спорт и борбата с технологичните измами. Винаги се стремим да развиваме продукти на световно ниво и смятам, че това е заслужено признание за многото години труд на екипа на DRAG", каза Кузов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови