Барде призова за бързо решение по казуса с Фрум

OFFNews 17 януари 2018 в 19:44 1742 0

Френският ас в колоезденето Ромен Барде призова ръководителите на Международния колоездачен съюз да не бавят решението си по казуса с британеца Крис Фрум прекалено дълго.

Фрум, който през сезона постигна победи в Тур дьо Франс и Вуелтата на Испания, беше уличен в повишено съдържание на веществото салбутамол след един от етапите на Обиколката на Испания.

Веществото не е в забранителния списък, но е разрешено до определено ниво, което Фрум е превишил двойно, оправдавайки се с влошена астма. Според Барде, който два пъти в кариерата си е завършвал в тройката на Тур дьо Франс, бавенето на решението подклажда подозренията към колоезденето.

"Ще е смешно, ако не решат нищо преди Тур дьо Франс 2018. Как обикновен човек може да има доверие в нашия спорт, ако основният фаворит се намира под подозрение и е заплашен с наказание до последния момент?

Всички останали състезатели в подобна ситуация са били наказвани. Би било странно, ако Фрум се размине без санкция. Наясно съм, че става въпрос не за положителна проба, а за нещо извън нормалното, но това е лицемерие", коментира Барсе пред "Екип".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови