Жена изяде разписката от машината за гласуване в 24 РИК

OFFNews 14 ноември 2021 в 10:25 17047 0

Снимка кадър, БНТ

В официалния протокол от гласуването на жената пише: "Изяде разписката".

Гладът за избирателна активност даде своите резултати в 24 РИК София. Жена е изяла бележката от машината за електронно гласуване, след като е упражнила правото си на вот, съобщи БНТ.

От комисията обясниха, че избирателката искала да гласува втори път. След като ѝ обяснили, че това не е възможно, тя взела разписката си и хукнала надолу по стълбите. Членове на комисията я гонили от третия до първия етаж и след като я настигнали, жената смачкала и глътнала разписката.

Своеобразният пърформанс се е случил още в началото на изборния ден в 18-та секция в 9-та Френска езикова гимназия към 9 ч, уточнява БНР. Към момента има данни само за една спряла машина в този избирателен район.

В 23 РИК все още никой не е опитал на вкус разписката на машината за гласуване, но иначе процесът тече спокойно. Оттам също има данни само за една спряла машина. Тя е в секция с две машини и процесът тече спокойно.

На няколко пъти са били дадени повече от една карта за гласуване след оплакване в секцията от избиратели, че не могат да гласуват и за двата вота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови