Петър Москов към политиците: Призовете симпатизантите си да се ваксинират

OFFNews Последна промяна на 20 октомври 2021 в 10:22 1085 2

Липсата на политически лидерство е причината за задълбочаване на кризата с Ковид19 в България, заявява лидерът на КОД и съпредседател на Национално обединение на десницата Петър Москов.

Според него, политиците могат да бъдат най-полезни на българските граждани, ако използват предизборната кампания, за да я превърнат във ваксинационна кампания - нещо, в което служебното правителство на Румен Радев продължава да се проваля. Той обвини управляващите от началото на кризата в използване на страховете и притесненията на хората не, за да бъдат мотивирани за общо решение на кризата, а за повишаване на личните си изборни резултати.

Това, според Москов, показва остра невъзможност на управленците ни да направят разлика между политиканстване и държавническо поведение. Обществото има нужда от политиците си в трудни моменти и тежки решения. Българските политици се провалиха в това. 


Българските политици не сплотиха нацията в тази тежка криза, а я използваха, за да я разделят на електорати. Затова сега най-важната задача е да обединим гражданите, каза още Москов. 

Решението е да си поставим една обща цел и тя е - да сложим край на влачене от локдаун в локдаун. Очевидно е, че на този етап, като общество няма да постигнем 80% ваксинация, затова нека потърсим друго решение. Нека всички - и ваксинирани, и неваксинирани се обединим. Да проведем мощна информационна кампания до края на годината и след това да спрем и да заживеем свободно и заедно, всеки както е решил за себе си, носейки личната си отговорност за своето решение, без ограничения и без локдауни, без някой да е задължен да пази другия, защото е взел различно
решение. Много е важно да потърсим начин отново да се обединим като общество, заяви д-р Петър Москов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови