Петър Москов: ЕС сме ние, гражданите на държавите членки, а не г-жа Фон дер Лайен

За държава като България, лявото е заклинание за бедност

OFFNews Последна промяна на 07 ноември 2021 в 13:59 530 0

Липсата на смело политическо лидерство компрометира членството ни в ЕС. Най-голямото постижение на страната ни през последните 30 години е влизането ни в Европейския съюз и евроатлантическия съюз. 

За съжаление обаче заради изключително слабите български политици, през всичките тези години, не можем да оползотворим реално членството ни в най-силната икономическа общност и най-мощния военен съюз. Напротив, много често се случва да ползват тази висока трибуна, за да отстояват чужди интереси, както е случаят с Румен Радев, който нито веднъж не защити България, но успя на няколко пъти да постави на тяхното внимание интересите на Русия.
Проблемът ни е качеството на собствените ни политици, а не ЕС. Ако не можеш да играеш карти, това не е недостатък на играта, а твой. Не може български премиери и президенти да наричат колегите си от другите страни в съюза „началници“ и ние да очакваме, че те ще защитават националния интерес на България, пред тях. Но това е слабост на нашите политици, а не на ЕС. 

ЕС обаче има огромен проблем в момента и той, както и в България се нарича – ляво-либерално управление. Наш общ проблем, на всички европейци, е натискът на ляво-либералното управление на Съюза да ни наложат своя утопичен модел за живот. Той е толкова вреден и срещу естествените нагласи на всички европейци, както и ляво-либералното управление в България е вредно за всички българи. Националното обединение на десницата се бори срещу тази нова комунистическа утопия, както в България, така и в ЕС. Всички проблеми в ЕС в момента, дори и Брекзит, са заради изключително слабото и некомпетентно управление на левите и либералите, и заради мимикрията и слабостта на част от десницата.

Политиката е поле за състезание на идеи и решения за по-добър живот на хората и тези решения могат да бъдат само леви и десни. И когато кажеш, че не си нито ляв, нито десен, тогава казваш, че искаш властта, за нещо друго, а не, за да даваш решения за по-добър живот на хората. Левите решения вероятно не са толкова пагубни за много богати общества, но за бедна държава като България лявото е заклинание за постоянна бедност.

България остро се нуждае от смели десни политици, които да отстояват интересите на българските граждани и вътре в България и в ЕС.

ЕС това сме ние, гражданите на държавите членки, а не някакви чиновници, не е одиозната дама Урсула Фон дер Лайен. И не може да има воля на европейската администрация, различна от тази на държавите членки. Ако имахме достоен български президент, например, а не просто слуга на Кремъл, той щеше да излезе и да поздрави Полша, че защити конституцията си и така да подскаже, че и той би направил същото, за да защити българската конституция. Аз, Петър Москов, като български политик казвам: българската конституция не подлежи на обсъждане с други държави. Разбира се в общия съюз трябва да има общи правила, но те не могат да бъдат за сметка на погазване на основния конституиращ документ на една нация, какъвто е конституцията. Не виждам обаче български политик, който да е готов да отстои този суверенитет, както го прави Франция, както го прави Германия. Политическото лидерство не е свързано с това дали си генерал или полковник, а с това дали имаш смелостта да отстояваш позиция, да се изправиш срещу по-големи, по-мощни и по-влиятелни от теб, и да защитиш националния си интерес. Да защитиш гражданите и икономиката на България от безумните параметри на зелената сделка. Това е победилата политика на европейската и българската левица, на ДБ, ДПС и ГЕРБ. За тях няма значение, че вдигнаха цената на тока със 160 лв., политически данък, наречен "въглеродна квота", който ще фалира цялата българска икономика и ще изпразни джобовете на всички българи. Подхвърлят на хората типичната лява лъжа - ще раздават компенсации. Ние от Национално обединение на десницата наричаме това „ляво безумие“ - да отнемеш на хората възможността да работят, за да ги издържа държавата с компенсации и помощи и да ги държи бедни и зависими. 

Национално обединение на десницата е категорично срещу този нов комунизъм. Не може да поставяме политически цели пред икономиката. Настояваме България да наложи едногодишен мораториум върху политическия данък „въглеродни квоти“, за да свалим цената на тока с 60%. Настояваме политиците ни да откажат да затварят Маришките топлоцентрали преди 2050 г., защото икономическите интереси на българските граждани трябва да са над лобистките интереси на европейската левица.

Сигурността, икономическият ни просперитет и запазването на цивилизационния код и идентичността на европейската цивилизация, са трите големи стълба, на които се гради общия ни дом. Това е нашето верую в Национално обединение на десницата както във всеки дом - трябва да има храна на масата, ключ на вратата и икона на стената.

Национално обединение на десницата е с номер 7 на изборите за народни представители на 14 ноември. 

Избори 2021

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Платено съдържание

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови