Местан: Години наред България ще се управлява от коалиционни кабинети

OFFNews 11 май 2014 в 19:22 4036 9

Лютви Местан на предизборна обиколка
Лютви Местан на предизборна обиколка

Какъвто и да е резултатът от евровота, едно е сигурно - оттук нататък, години наред, България ще се управлява от коалиционни правителства. Това предполага партиите от класическата триада да възпитат една нова култура на политическия диалог. Не с цел да бъдат заличени политическите различия, а с цел да се прокара една много ясна разграничителна линия между политическата нормалност и новите опасни, радикални, популистки течния, които заявяват, че искат да бъдат трета политическа сила в Европа.

Това прогнозира лидерът на ДПС Лютви Местан в Добрич по време на предизборна обиколка.

ДПС е първата партия, която отправя този призив, защото ние, нормалните системни партии, можем да имаме своите политически различия, но трябва да имаме обща грижа за съхраняването на политическия модел, на който стъпва Европа, добавя Местан, цитиран от пресцентъра на движението.

В Добрич Местан бе придружен от депутата Рушен Риза, министъра на младежта и спорта Мариана Георгиева, зам. министъра на Велислава Кръстева и кандидатите за евродепутати от листата на ДПС Искра Михайлова, Илхан Кючюк и Алисе Хасанова, както и областния управител на ДПС Добрич Ердинч Хаджиев. В групата отсъства вторият в листата Делян Пеевски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!