БНТ и bTV канят на общ 80-минутен дебат кандидатите за балотажа в София

Mая Младенова 29 октомври 2023 в 19:05 2044 0

Добрина Чешмеджиева и Мария Цънцарова

Снимка bTV, БНТ

Добрина Чешмеджиева (ляво) и Мария Цънцарова

bTV и БНТ ще организират съвместно финален дебат за балотажа в София на 2 ноември.

Двете големи телевизии канят кандидатите за кмет, които ще участват във втори тур на изборите за столицата, в ексклузивно общо студио с водещи Мария Цънцарова и Добрина Чешмеджиева, съобщават от bTV.

При условие че днес не бъде избран кмет на София, на 2 ноември, четвъртък, от 20:00 ч. в праймтайма на bTV и Българската национална телевизия се планира провеждането на ексклузивно общо студио – „Финалният дебат за София“ – с водещи Мария Цънцарова и Добрина Чешмеджиева. Двамата кандидати за кмет на Столична община, които ще участват във втори тур, съгласно обработените резултати от Общинска избирателна комисия – Столична, са поканени да участват в специален телевизионен формат за гласа и доверието на софиянци.

„Финалният дебат за София“ ще изправи един срещу друг двамата кандидати за кмет на София в 80-минутно предаване, излъчвано на живо от 20:00 ч. до 21:20 ч. в ефира на bTV и в дигиталните платформи на bTV Media Group, както и в ефира на БНТ 1 и БНТ 4, и в дигиталните платформи на БНТ. Опонентите ще дискутират по 5 теми, определени като най-важни за жителите на града в социологията на „Алфа Рисърч“ – транспорт и трафик, строителство и презастрояване, ремонти, чистота, качество на живот. Дискусиите ще се проведат по правила и регламент, гарантиращ равнопоставено участие.

„През тази кампания bTV отново заложи на актуалното съдържание и срещнахме зрителите с кандидатите за кметския пост в ключовите български градове. Обединяваме усилия с колегите от БНТ, за да дадем възможност за смислен разговор по важните за столицата въпроси, да чуем идеите и решенията на двамата кандидати“, казва Мария Цънцарова.

„Обществената телевизия има опит в провеждането на такива дебати преди балотаж. Гарантираме точни правила, ясен регламент и равнопоставеност на участниците“, казва Добрина Чешмеджиева.

От съобщението става ясно, че кандидатите не са дали още съгласие. На последния дебат, организиран от bTV, двама от основните претенденти, Васил Терзиев и Антон Хекимян, отсъстваха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови