Злато и сребро за ансамбъла ни във Варна

OFFNews 13 юни 2021 в 14:50 2076 0

Ансамбълът на България спечели златен медал на пет топки и сребро на три обръча и два чифта бухалки на финалите на отделните уреди на 37-о Европейското първенство по художествена гимнастика във Варна. 

Момичетата на Весела Димитрова окичиха златото на гърдите си, след като получиха оценка от 47.500 точки, като оставиха зад себе си гимнастичките на Русия (45.250 точки). С бронзовите медали на 5 топки е съставът на Израел с 46.150.

Ансамбълът ни в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова изигра много силно композицията, поставена по микс от музика с народни мотиви на Елица и Стунджи.

Националките ни успяха бързо да се съвземат след вчерашния неуспешен ден в многобоя, в който останаха без медал. В последния състезателен ден се представиха изключително убедително, заслужавайки напълно качването си на почетната стълбичка, информира БНТ.

Преди излизането на килима за второто съчетание (3 обръча и 2 чифта бухалки) момичетата трябваше да изчакат, докато бъде преразгледана оценката на Азербайджан, заради подадена контестация.

Златото на този уред е за отбора на Израел с 46.150, а бронзът за Италия с 43.375. Грациите на Русия допуснаха изключително груба грешка, с гонене на обръч извън килима, което ги остави на 5-а позиция с 40.550 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови