Здрави тренировки очакват грациите ни във Варна

Междувременно днес Владинова ще води "Нощта на шампионите"

Василена Иванова Последна промяна на 20 януари 2020 в 13:13 3154 1

Снимка Анна Недкова/БФХГ

Националният ни отбор индивидуално жени заминава на лагер в Спортпалас във Варна, където момичетата ни ще направят усилена подготовка за предстоящия натоварен сезон.

Освен основните ни състезателки, които се подготвят за Олимпиадата в Токио – Катрин Тасева, Боряна Калейн и Невяна Владинова, в тренировките във Варна се включват и Татяна Воложанина, Вая Драганова, Лъчезара Пекова и по желание на легендата Нешка Робева, ще се присъедини и Леонор Божанова, която е част от разширения състав, пишат от БФХГ.

Момичетата ще тренират под наставленията на главният мениджър Бранимира Маркова, на личните треньори на Боряна, Катрин, Неви, Таня и Вая - Марияна Памукова и Силвия Стойнева. Към делегацията се присъединяват и хореографът Радул Роглев, както и масажистът Светозар Димитров. Българският съдия Филипа Филипова също ще следи тренировъчния процес и композициите на момичетата ни.

От изявлението на федерацията става ясно, че Татяна Воложанина, към която има големи очаквания, ще вземе участие на първото за България състезание тази година - Гран При Москва (5-8 февруари). В съпътстващия турнир в Москва ще участва Вая Драганова.

В края на февруари на Гран При Тарту отново ще участва Татяна Воложанина, а в Букурещ ще ни представят Валерия Ватова и Лъчезара Пекова. Ватова и Катрин Цонева, която миналата година беше девойка, ще вземат участие на турнира „Корбей Есон“ във Франция, който отново ще се проведе в края на февруари. Всички съпътстващи турнири, които не са по програмата на ФИГ, са дадени за избор за участие на българските клубове, като с предимство са клубовете, които имат национални състезателки.

Все още не е ясно къде точно ще участват Катрин, Боряна и Невяна, които не взеха участие на последното контролно състезание на националния отбор. След него президентът на БФХГ Илиана Раева уточни, че трите ни състезателки се готвят за Олимпийските игри в Токио и са с абсолютно нови програми.

„Тяхната подготовка и влизането им в състезателния сезон трябва да е стратегически много добре подготвено. Бранимира Маркова е изготвила специална програма, която следват както за подготовката им в момента, така и коя къде ще участва. Трябва и много да внимаваме с начина на натоварване във всяко отношение, защото новите съчетания са много трудни не само като композиции, но и като издръжливост, поради изключителната наситеност на елементите. Затова трябва максимално добре да бъде планиран стартът им, за да бъдат във върхова форма, когато трябва“, поясни тя.

Междувременно тази вечер капитанът на националният ни отбор индивидуално жени – Невяна Владинова ще бъде водеща на церемонията „Нощта на шампионите” , заедно с известният телевизионен водещ Деян Славчев-Део. По време на събитието министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще връчи най-високото държавно отличие в областта на спорта “Венец на победителя” на заслужили български спортисти, ръководители и деятели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови