Илиана Раева: Момичетата са много здраво стъпили на земята

OFFNews 05 юни 2018 в 12:00 3300 0

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева сподели в "Тази сутрин" по bTV, че всички специалисти са определяли родния ансамбъл за фаворит за европейската титла в многобоя.

"Състезанието беше много трудно, защото още с пристигането, с подиум тренировките, на които присъстваха всички съдии, всички бяха категорични, че България е фаворит за европейската титла. Ние самите знаехме, че е така. Момичетата бяха много подготвени, вярваха в победата... но се оказа, че има и такива състезания.

Това е спортът. Те наистина бяха много подготвени и са в страхотна форма. Момичетата са много здраво стъпили на земята. Изключително умни, много трудолюбиви и мотивирани.

Знаят за какво са в залата. Нищо страшно не се е случило. Направихме си много сериозен анализ и сме наясно какво трябва да се допълни към работата. Дотам се докарахме, че вече не се радваме и на три спечелени медала от три възможности", каза Раева.

Припомняме, че България завърши европейското първенство в Гуадалахара с общо 4 медала - ансамбълът се прибра със злато за съчетанието с топки и въжета и бронз в многобоя, Татяна Воложанина спечели сребро за композицията с обръч при девойките, а българките се наредиха на трето място в отборното класиране.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови