Главният директор на една от най-големите blockchain компании идва у нас

OFFNews 18 април 2018 в 09:13 2617 0

Специален гост на шестото издание на Game Dev Summit Monthly, което се осъществява с подкрепата на B12 Games, е Алекс Мигитко, главен оперативен директор на GameCredits - eдна от най-успешните и иновативни blockchain компании, разработваща продукти в сферата на гейминга. Екипът на базираната в Белград международна компания работи по създаването на единна система за онлайн плащания, чиято цел е да обедини транзакциите между над 2.6 милиарда геймъри от цял свят и компаниите работещи в сферата - студиа и издатели, както и по други продукти, базирани на blockchain технолигията.

В рамките на събитието, което ще се проведе на 26 април в столичния клуб Culture Beat от 19:30 ч., се включва и Колорадо Старк, изпълнителен директор на базираното в Пловдив студио за разработка на игри Repulse. Вечерта ще завърши с един специален турнир по StarCraft: Brood War, чиито домакини ще бъдат ESL и Acer България.

Главеният оперативен директор на GameCredits Алекс Мигитко започва кариерата си в гейминг индустрията преди повече от 11 години, като дългогодишния му опит в сферата включва участие в множество проекти от създаване на видео игри до fintech, част от които базирани на blockchain технологията. Афинитетът му към новите технологии бързо му помага да достигне позицията на главен оперативен директор в Datcroft Games, компания с над 10 млн. активни играчи от цял свят. Именно в създадената от Datcroft MMORPG игра - Fragoria , която има над 8 млн. потребители, за първи път е имплементирана и криптовалутата, разработвана от GameCredits. В рамките на Game Dev Summit той ще разкаже повече за това как иновативните технологии създават нови модели за монетизация в game dev индустрията и електронните спортове.

В Open Mic сегмента за независими студиа се включат и Repulse, създатели на игрите - Hipster Axe, Caravan Of Saints, HeartBaked, както и разработваната в момента VR игра “10 Cupcakes", която се очаква да излезe тази година. Колорадо Старк, изпълнителният директор на компанията, е успешен предприемач в сферата на софтуерните технологии, както и лектор по C++ програмиране за Unreal Engine в Пловдивския университет. Той ще разкаже повече за ползите от прилагането на agile технологии при разработването на игри и по-специално имплементирането им в проекти за виртуална реалност.

Вечерта продължава с турнир по случай 20 годишнината от издаването на легендарната стратегия на Blizzard Entertainment - StarCraft. Наградената от Академията по интерактивни изкуства и науки игра StarCraft илиза на 31 март 1998 г. и от тогава до днес има над 10 милиона продадени копия и верни фенове от цял свят. Домакини на турнира са ESL България и Acer България. 

Лекциите ще бъдат на английски език.

Събитието е с вход свободен, но изисква регистрация, вижте как на този линк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови