Зинедин Зидан: ПСЖ беше по-добър от нас във всичко

OFFNews 19 септември 2019 в 11:32 1503 0

Tреньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан не скри огромното си разочарование след тежката загуба от Пари Сен Жермен (0:3) от груповата фаза на Шампионска лига.

Една от най-красноречивите статистики от снощи категорично доказва това. За 90 минути Реал не успя да нанесе нито един точен удар.

Това се случва за първи път от сезон 2003/04 година, откогато Opta започва да води детайлна статистика за мачовете от Шампионската лига.

Оттогава Реал е изиграл цели 167 мача в най-престижната клубна надпревара, но нито веднъж отборът не е завършвал без нито един официално регистриран точен удар.

"Загубихме много единоборства, а това винаги прави нещата сложни, когато насреща е отбор от класата на ПСЖ. Те създадоха доста положения.

Обезпокоен съм най-вече от факта, че моите футболисти не бяха на нивото, което се изисква в този турнир и срещу такъв съперник.

Домакините бяха по-добри от нас във всичко. Най-вече в скоростта, в динамиката. Не мога да го приема. Знаехме, че ще бъдем подложени на натиск, но ние в нито един момент не влязохме в мача.

Обикновено създаваме много положения. Днес ни отмениха два гола, но въпреки това ситуациите в наша полза бяха твърде малко.

Когато побеждаваме, заслугата е на всички, когато губим всички сме виновни", каза Зидан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови