Жоан Лапорта е вдигнал мерника на Шави Ернандес

Василен Петров 18 октомври 2022 в 17:43 849 0

Шави Ернандес

Снимка Getty images

Лапорта обмисля да замени легендата на "каталунците", трима наставници са потенциални опции.

Президентът на Барселона Жоан Лапорта изобщо не е доволен от резултатите на тима под ръководството на легендата Шави Ернандес. Испанското издание "Ел Насионал" излезе с информация, че вече има трима потенциални кандидати за заместници на младия наставник. 

Ръководството на "каталунците" сериозно обмисля да поиска оставката на Шави, освен ако положението не се промени рязко през следващите няколко месеца. Барселона е застрашен от второ поредно отпадане от Шампионска лига в груповата фаза, а наскоро претърпя кошмарна загуба от вечния съперник Реал Мадрид с 1:3 в "Ел Класико". 

Трима мениджъри присъстват в списъка с желания на президента, включително Томас Тухел, който съвсем наскоро бе освободен от английския Челси. Марсело Галярдо, който е начело на Ривър Плейт, също е оптимален вариант. Последният в този списък е Юрген Клоп, който обаче има контракт с Ливърпул.

След девет изиграни мача през настоящата кампания Барселона заема втората позиция в Ла Лига с актив от 22 точки, с 3 по-малко от Реал Мадрид.     

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови