Защитник на Барселона помагал на пострадалите от атентата

OFFNews 21 август 2017 в 20:42 1490 0

Снимка Instagram

Младият защитник на Барселона Люка Дин се е притекъл на помощ след терористичния атентат в града преди дни, пише "Mundo Deportivo".

24-годишният французин е проявил храброст, след като е излязъл от дома си, за да помогне на пострадалите в района на Ла Рамбла.

От няколко месеца Дин живее в тази част на Барселона, а в зловещия ден си е почивал вкъщи. Футболистът взел кърпи и вода и помогнал с каквото може на нуждаещите се.

Журналистът Жерар Ромеро разказа за срещата на футболиста с трагедията: "Всичко се случва в почивния ден на отбора, когато Люка е вкъщи със семейството си.

За разлика от звездите на тима, той не пожела голяма къща с басейн, а апартамент в центъра, където може да се разхожда по "Ла Рамбла" или на пие кафе на терасата си.

Точно в един такъв ден чува шум и виковете на хората. Не се поколебава нито за миг и слиза долу, взимайки няколко бутилки с вода и кърпи.

Помогнал е на няколко човека преди да дойдат линейките. Не му се говори за това, а от очите му тръгват сълзи, когато се сети за това. Не се смята за герой", каза Ромеро пред "RAC 1".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови