Вратарят на Левски: Спечелването на Купата на България е реалистична цел

OFFNews 24 март 2020 в 08:38 1105 0

Вратарят на Левски Милан Миятович разкри, че мачовете му липсват. Стражът говори пред sportclub.rs за това как се справя в обстановката на изолация в България.

"В момента целта на планетата е една - да се бори с коронавируса. Това е приоритет на всички граждани на света, без значение с какво се занимават. Сега ключовата дума е "изолация" - тя предполага дисциплина, отговорност, търпение и вяра, че след дъжд винаги изгрява слънце", каза Миятович, цитиран от "Тема Спорт".

"Всички в клуба, а и феновете, съжаляваме, че животът не върви по нормалния си курс. Ние обаче сме изправени пред сериозен здравословен проблем, така че всичко останало е настрана. В момента първенството в България е прекъснато. Преди това да се случи, Левски бе на второ място в шампионата, на полуфиналите сме за купата. Спечелването на трофея е реалистична цел, защото на четвъртфиналите елиминирахме фаворит №1, какъвто несъмнено бе Лудогорец. Ще продължи ли обаче шампионатът или пък не? Това е големият въпрос. 

В момента съм в София, тук са и всичките ми съотборници. Спазваме препоръките на компетентните институции и се надяваме ситуацията да бъде разрешена. Всички се надяваме всичко бързо да се върне към периода преди вируса, а последствията от пандемията да бъдат сведени до минимум.

В националния отбор трябваше да се съберем и да изиграем две контроли - с Латвия и Люксембург. Както всички момчета от националния отбор, очаквах с нетърпение лагера. Неуспешните квалификации за Европейското първенство трябва да бъдат забравени, да обърнем нова страница и да напишем много по-хубава история. Слънцето вече се вижда.

Момчетата, които бяха контузени и ни липсваха, сега са възстановени. Други пък вече запознаха да играят по-значими роли в клубните си отбори и това също ще ни помогне. Най-важното обаче сега е да се справим с коронавируса, да посрещнем края на пандемията. След това ще говорим за цели, амбиции и планове. Дотогава - останете си у дома!", каза Миятович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови