Върнаха сексуален насилник в националния отбор на Египет

OFFNews 01 юли 2019 в 14:56 2287 0

Пострадалата от насилника Мерхан Келер

Скандалният египетски национал по футбол Амр Варда беше върнат в селекцията за участие в турнира за Купата на африканските нации. Той беше изгонен, след като стана ясно, че е тормозил сексуално няколко жени в социалните мрежи. 

Нападателят на гръцкия Атромитос е пращал провокативни снимки и видеоклипове в приложението "WhatsApp" и е молил момичетата да изпратят своите голи снимки. Скандалът избухна, след като те решиха публично да споделят кореспонденцията с него.

Най-известната от тях е 25-годишният египетски модел Мерхан Келер, която има и английско гражданство. След избухването на скандала звездата на Египет Мохамед Салах реагира негативно на изгонването му и призова за отмяна на наказанието. 

Шефовете на федерацията не чакаха Салах, който е със статут на жив Бог в родината, да се повтаря и веднага върнаха Варда в състава, а и шумът позатихна.

Самата Келер пък беше засипана с хиляди заплахи от страна на феновете на футбола и се страхува да се върне в Египет.

"Салах е Бог в Египет в буквалния смисъл. Към него се отнасят не просто като към футболист. Той е Бог е не може да греши в очите на феновете. Аз съм в опасност. Не сме да се върна, за да не ми се нахвърлят на улицата. Футболните фенове са ужасни по цял свят, а в Египет са още по-лоши", коментира моделката, чийто профил в Инстаграм е блокиран.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови