В БФС ще обсъждат бъдещето на Кръстаич начело на националите

OFFNews 15 октомври 2023 в 21:14 1144 0

Футбол

Снимка БФС

Бъдещето на Кръстаич е неясно

Сръбският селекционер на българския национален отбор по футбол Младен Кърстаич вероятно във вторник ще води лъвовете за последен път, съобщи пред БТА член на изпълнителния комитет на БФС. На 17-и октомври България гостува на Албания от 19:00 часа на новия стадион в Тирана в приятелски мач.

Срещата с албанците идва след унизителното поражение с 0:2 от Литва в София в група G от Европейските квалификации. С оглед на развитието на групата и цялостната ситуация, е много вероятно българският представителен тим да остане на последно място.

След като мине срещата с Албания, предстои събиране на Изпълкома на БФС именно с тази цел – анализ на ситуацията и разглеждане на бъдещето на Кърстаич начело на българския отбор. На разговорите ще присъства и техническият директор на централата и отговорник за националните отбори Георги Иванов - Гонзо.

Но шансовете на треньора да продължи към ноемврийските два мача с Унгария в София и със Сърбия в Лесковац реално са почти илюзорни. Датата на въпросното събрание на Изпълкома за момента не е ясна, но ще бъде определена от президента на централата Борислав Михайлов.

Вече са започнали и разговори за наследник на бившия централен защитник на Шалке’04 и Вердер, като със сигурност българин ще води отбора в Лигата на Нациите през 2024-а година. За момента са обсъждани варианти са треньорите на първите два отбора в efbet Лига – Александър Томаш на Локомотив (Пловдив) и Илиан Илиев на Черно море (Варна), както селекционера на младежкия отбор Александър Димитров.

Опция за национален селекционер е и Станимир Стоилов, който по-рано тази есен се раздели с Левски (София), но има предложение от кипърски клуб. Илия Груев също е сред коментираните имена.

"Никой не се е месил в работата на Младен Кърстаич и той е има пълна свобода както в избора на групата за всеки от мачовете, така и в определянето на стартовите 11. Със сигурност имаше доста добри моменти, отборът направи хубави мачове.

Резултатите обаче са крайно незадоволителни. Затова и управата ще се събере и ще обсъди ситуацията генерално", гарантира човекът от БФС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки