УЕФА погна Патрис Евра за шута срещу фен

OFFNews 03 ноември 2017 в 14:20 1636 0

УЕФА повдигна обвинения срещу защитника на Олимпик Марсилия Патрис Евра заради агресивното му поведение преди мача от Лига Европа срещу Витория (Гимараеш) в четвъртък вечер.

Французинът ритна с крак в главата фен, като изпълнението му беше сравнено с прочутото избухване на Ерик Кантона отпреди повече от 20 години.

Бившият съотборник на Димитър Бербатов в Манчестър Юнайтед, когото българина нарича "мой брат от друга майка", беше записан сред резервите, и успя да влезем конфликт с феновете, като удари един.

Заради постъпката Евра получи червен картон преди мачът да е започнал. Със сигурност французинът ще отнесе най-малко един мач наказание - това заради самия картон, а на предстоящото на 10 ноември заседание Дисциплинарната комисия на УЕФА ще обмисля колко още да го накаже.

Очаква се отделно клубът му да го санкционира по някакъв начин.

“Независимо какво се случва, един професионален играч е длъжен да запазва самоконтрол дори при отправени към него провокации и обиди и то без значение колко несправедливи са те”, се казва в официалното становище на френския клуб.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови