Треньорът на Барселона пое отговорността след поредния резил

OFFNews 22 септември 2019 в 10:13 2056 0

Треньорът на Барселона Ернесто Валверде сподели след загубата на Барселона от Гранада (0:2), че е сериозно притеснен от играта на каталунците извън "Камп Ноу".

Специалистът добави, че е готов да поеме отговорността за най-слабия старт на отбора в испанската Ла Лига през последните 25 години.

"Притеснен съм, защото далеч от дома се представяме посредствено. Нито една победа от четири гостувания е ясен знак, че не сме в добра ситуация.

Някои от играчите се присъединиха по-късно към отбора, но това не е оправдание за слабата ни игра при гостуванията. Доминирахме териториално, но не създадохме голови положения и така и не успяхме да се върнем в мача.

Футболистите са главните действащи лица на терена, но накрая треньорът е този, който поема отговорност за случващото се", каза Валверде.

Испанските шампиони получиха попадение рано, рано в срещата след детинска грешка на Жуниор Фирпо, която позволи на Рамон Азеез (2') да се разпише.

През втората част Валверде предприе драстични мерки, вкарвайки в игра младата надежда Ансу Фати и суперзвездата Лионел Меси с надеждата те да раздвижат нещата в атака. Това обаче не се случи. Даже обратното и домакините удвоиха преднината си, след като Алваро Вадийо (66') бе точен от дузпа.

Taка Барселона се намира на 7-ото място в класирането с актив от 7 точки, което не се е случвало от сезон 1994/95. Каталунците са с 1 по-малко от кръвния враг Реал Мадрид, който тази вечер гостува на Севиля. Гранада пък застана на първото място с 10 пункта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови