Суперталант на Барса получи испанско гражданство

OFFNews 20 септември 2019 в 14:46 1593 0

Изгряващата звезда на Барселона Ансу Фати вече има испански паспорт. Така 16-годишният футболист вече има право да играе за "Ла Фурия" на предстоящото Световното първенство за юноши.

Надпреварата до 17 години ще се проведе в Бразилия от 26 октомври до 17 ноември. Днес Фати се сдоби с документа, процедурата по изваждането на който беше задвижена от клуба още преди време.

Нападателят е роден в Гвинея-Бисау, но от 6-годишен живее в Севиля. Каталунците го привлякоха, когато беше на 10 години. Фати вече взе участие в три мача за Барса в Ла Лига този сеозн и вкара два гола в тях.

Припомняме, че вчера бившата голова машина на Барселона Самуел Ето'о не пропусна възможността да засипе с комплименти Фати.

"Това, което виждаме от него е невероятно. Той е много добър и няма един чифт, а две двойки топки. Това момче има страхотен характер. Пожелавам му всичко най-хубаво и преди всичко дано не се контузва", коментира Ето'о.

Междувременно ръководството на Барса обяви, че клубът ще бъде първият в света на спорта, който генерира приходи от над 1 милиард евро в рамките на един сезон.

В съобщение каталунците оповестиха, че оборотът на клуба за миналия сезон възлиза на 990 милиона евро, а прогнозите за настоящата кампания са приходите да се увеличат на 1.047 милиарда евро.

"Тези данни са нов рекорд в света на спорта и изпреварват стратегическия план на клуба, според който сумата от 1 милиард трябваше да бъде достигната през 2021 година", се казва в съобщението на каталунците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови