ЦСКА записа равенство с отбор от Южна Корея

OFFNews 29 януари 2020 в 17:57 1611 0

ЦСКА и Чонбук Хюндай Моторс завършиха наравно 0:0 в третата контрола на "червените" в Испания. Преди това "армейците" загубиха от Шонан Белмаре с 0:1 и от германския Нюрнберг с 0:5. В първата си контрола за годината столичани победиха казахстанския Каспий с 4:0. 

Като цяло южнокорейският Чонбук владееше инициативата и привидно имаше превес, но пък ЦСКА създаде повече чисти голови положения и може да съжалява, че в крайна сметка не взе победата.

Поради леки контузии старши треньорът Милош Крушчич даде почивка на Кристиян Малинов и Тиаго Родригес, а Али Соу не взе участие в срещата заради лични ангажименти. Утре гамбиецът отново ще се присъедини към тима и ще продължи подготовката си за пролетния полусезон.

През първото полувреме армейците бяха по-добрият отбор на терена като Евандро пропусна най-чистото положение за гол още в 3-та минута, когато се озова сам срещу вратаря, след подаване на Давидов, но ударът му премина над вратата.

В 34-та минута Toми Юрич отправи силен шут извън наказателното поле, но топката премина над горната греда.

В края на полувремето ЦСКА създаде още две опасни положения пред вратата на Чонбук. В 44-та минута Едвин Джеси стреля опасно встрани от вратата, а броени секунди след това Денис Давидов направи хубав пробив между двама защитници и бе фаулиран на дъгата на наказателното поле. Последва пряк свободен удар, изпълнен неточно от Юрич.

През второто полувреме ЦСКА също показа много добра игра, както в защита, така и в предни позиции.

В 60-та минута Жеферсон изпълни пряк свободен удар с левия крак, но топката попадна право в ръцете на вратаря. Малко след това Евандро отправи силен изстрел извън наказателното поле, но отново стражът на Чонбук се намеси адекватно и изби в корнер.

Следващата контрола на "армейците" е на 31 януари (петък) срещу чешкия Виктория Пилзен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови