ЦСКА загря за Левски след рутинна победа над Славия

OFFNews 11 септември 2022 в 20:15 2161 0

ЦСКА

Снимка Официален сайт на ЦСКА

ЦСКА загря с рутинна победа за Левски

Отборът на ЦСКА влиза в седмицата преди "вечното дерби" с Левски с победа 2:0 над Славия, която го изкачи на върха в класирането поне за няколко часа. "Армейците" събраха 22 точки от 8 мача, с 2 повече от ЦСКА 1948 и с 3 пред шампиона Лудогорец.

Мачът за ЦСКА се реши само в рамките на 4 минути през второто полувреме, когато се разписаха на бързо Маурисио Гарсес и Мено Кох с глава след подаване от ъглов удар. Славия имаше повече възможности преди почивката, както и претенции към съдията Волен Чинков, че е подминал червен картон на Иван Турицов.

Футболистите на треньора Саша Илич имат 7 победи, от които шест подред. Славия остава на 7-о място с 15 точки.

ЦСКА беше по-активен преди почивката и владееше повече топката, докато Славия разчиташе на контраатаки и здрава защита. И именно така в 14-ата минута можеше да излезе напред в резултата, след като Тони Тасев се пребори с Тибо Вион, а топката стигна до Кристиян Добрев. Но неговият удар не беше точен.

В 27-ата минута имаше доста сериозни претенции от Славия към съдията Волен Чинков, след като Тасев се откъсна и беше съборен в гръб от Турицов. Съдиите прегледаха положението с помощта на системата за видеоповторения (ВАР), но наказания не бяха налагани. Ситуацията всъщност беше разгледана като авантаж от Чинков, тъй като топката попадна у Галин Иванов. Опитното крило подаде на Нгуена, чийто удар беше избит от Бусато.

ЦСКА започна активно и второто полувреме и стигна до гол в 54-ата минута, чийто автор е Маурисио Гарсес.

С основна заслуга е Дауда Бамба, който тръгна на самостоятелен пробив, влезе в наказателното поле, но загуби топката и Станислав Шопов му я продължи. Бамба стреля мощно от близо, но Вуцов изби. Топката отиде у Гарсес, който направи добавка за 1:0.

Само след 3 минути Мено Кох вкара втори гол, засичайки с глава центриране на Тибо Вион от ъглов удар.

След двата бързи гола Славия се събуди и в 69-ата минута Галин Иванов стреля опасно, но покрай гредата. В 80-ата минута се откри шанс и за Кемело Нгуена, който опита да ритне от близо, но Турицов се хвърли с тяло и блокира удара. До края на срещата Славия така и не намери пътя към вратата на Бусато, а домакините спокойно дочакаха края на мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови