ЦСКА разгроми австрийци в Лига Европа, Славия отстъпи в Сплит

OFFNews 26 юли 2018 в 22:09 2675 0

Отборът на ЦСКА разгроми австрийския Адмира Вакер с 3:0 в първия мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа, който се изигра пред препълнените трибуни на стадион "Българска армия".

Така на практика "червените" направиха важна крачка към следващата фаза, където евентуално ще играят срещу победителя от двойката между Стярнан и Копенхаген.

Два гола за ЦСКА отбеляза Кирил Десподов, а новото попълнение Мауридес добави един. "Червените" излязоха с осакатен състав, след като асове като Кристиан Малинов и Николай Бодуров останаха извън състава поради наказания.

21-годишният Десподов откри резултата в 29-ата минута, след като се разписа с глава след центриране на Едвин Джеси. Четири минути по-късно нова комбинация между Джеси и Десподов доведе до удвояване на резултата.

В 37-ата минута се стигна до дузпа за ЦСКА, която беше реализирана технично от Мауридес. През второто полувреме "червените" свалиха оборотите, като целта им беше да не допуснат гол и в крайна сметка я постигнаха и отиват спокойни на реванша след седмица.

"Адмира е сериозен отбор от първенство, което е по-силно от нашето. Ще играем в Австрия сякаш резултатът от първия мач е 0:0. Ще се опитам да накарам футболистите да излязат концентрирани. В момента мисля за мача с Витоша в неделя и се надявам на едно поредно емоционално представяне", коментира треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро.

Другият ни представител в квалификациите за Лига Европа Славия изигра отличен мач пред 26 103 зрители на стадион "Полюд" в Сплит, но играчите на Златомир Загорчич загубиха с 0:1 от местния гранд Хайдук в първата среща. Единственото попадение за домакините реализира резервата Ахмед Саид, който се разписа в 79-ата минута. "Белите" се надяват да наваксат изоставането в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови