Стоичков отказал три пъти повече пари от Реал Мадрид

OFFNews Последна промяна на 09 август 2019 в 18:19 1273 0

Легендата на Барселона и България Христо Стоичков направи любопитно признание пред каталунското издание "Мундо Депортиво". Камата сподели за предложение от големия съперник на Барса - Реал Мадрид, както и за две случки, свързани с великия Йохан Кройф.

"Можех да играя в Реал (Мадрид). Рамон Мендоса ми даде чек, в който ми предлагаше три пъти повече от това, което вземах в Барса. Взех го и го скъсах. Казах му, че бих играл в Реал единствено ако Жосеп Луис Нунес е президент и ако "Камп Ноу" се премести в Мадрид", сподели Стоичков.

"Йохан Кройф ми викаше "копеле" (cabron) на галено и постоянно ме провокираше, за да се мотивирам. Веднъж, преди един мач в Тенерифе, ми каза: "Да се хванем на бас за 100 хиляди песети, че утре няма да вкараш два гола". Приех облога. Открихме резултата, но Михаел Лаудруп вкара първото попадение.

Аз се разписах за 2:0 преди да свърши първата част. В самото начало на второто полувреме видях номер 8 на таблото - смени ме и не ми даде възможност да се опитам да отбележа за втори път", разказа Камата.

"Малко след като пристигнах в Барселона, Кройф ми каза: "Оттук нататък ще работя с теб до деня, в който спечелиш "Златната топка".

В същия ден ще престана да работя с теб и няма да се налага да ме търпиш. Започна да ме мотивира на всяка тренировка. Казваше ми как да ритам с левия крак, с десния крак...беше си роден мотиватор.

В деня след като получих "Златната топка", беше сряда, влязох в съблекалнята щастлив и всички ме поздравяваха, а той не ми каза нито дума. Нито на следващия ден или този след него. Дойде събота - денят на мача. Във всичкия си яд вкарах два гола.

След мача го попитах: "Тренер, какво има?" А той ми отвърна: "Очаквах повече от една Златна топка". Такъв си беше Йохан", сподели още Христо Стоичков.