Срещата на Сираков с феновете на Левски пропадна

OFFNews 20 декември 2023 в 13:23 2952 0

Сираков

Снимка Официален сайт на Левски

Сираков отказа да се съобрази с привържениците

Срещата между мажоритарния акционер Наско Сираков и организираните фенове на футболен клуб Левски очаквано пропадна, тъй като двете страни не успяха да се разберат за формата на провеждането й.

Тази сутрин пред общежитието на стадион "Георги Аспарухов" се събраха около 30 души, повечето от които представители на сдружението "Левски на левскарите" и Националния клуб на привържениците (НКП).

Привържениците настояват за открита дискусия в присъствието на всеки желаещ левскар и всички желаещи медии. Ръководството на клуба обаче предлага среща с по трима фенове от фенските организации и журналисти.

Привържениците останаха пред общежитието малко над час, но не бяха поканени масово в офисите на клуба. В последствие председателят на "Левски на левскарите" Димитър Костадинов се обърна към медиите и заяви, че "към днешна дата е невъзможно" да се проведе официална среща.

"Изглежда, че Левски се връща към тоталитарните времена. Ръководството не се съгласява с условията, които поставяме ние, а именно всички хора да влязат, на първо място вие - медиите.

Искаме срещата да е открита и всички левскари да се информират за това какво се случва в клуба. Това е невъзможно да се случи към днешна дата. Събралите се хора нито са хиляди, нито стотици, така че оправдания, че няма място, са абсолютно несъстоятелни", каза Костадинов.

Организираните привърженици на Левски започнаха протестите си срещу ръководството след турбулентната пролет и освобождаването на треньора Станимир Стоилов, изпълнителния директор Иво Ивков и члена на Надзорния съвет Петър Ганев. Напрежението между Сираков и феновете се увеличи след две пресконференции преди повече от седмица, в които последователно "Левски на левскарите" стартира подписка за акциите, а Сираков отказа категорично да ги даде.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика