Спортният министър критикува работата на националния селекционер

OFFNews 19 ноември 2020 в 09:14 1732 0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев определи селекцията на Георги Дерменджиев в националния отбор на България за спорна. Спортният шеф подчерта, че в представителния състав на страната ни има проблем с мениджърските интереси. Снощи националите завършиха 0:0 срещу Ейре в Дъблин и изпаднаха в Лига С на Лигата на нациите.

"Футболът ни от доста време се намира в незавидно състояние. От 2004 година не само не сме се класирали за голямо първенство. Това е най-големият период, в който България отсъства от големи форум. Много дълъг процес, който показва, че грешките са се допускали в много дълъг период.

Ако говорим за последната година, мисля, че това не е реалното състояние на националния отбор. Не мога да бъда доволен от Георги Дерменджиев. Селекцията му е спорна. Разбиранията му се разминават с тази на футболната общественост.

В младежкия национален отбор има над 20 човека, които са готови за мъжкия футбол. Щом малка част от тях намират място в мъжкия отбор е показателно.

Не съм съгласен, че резултатите отговарят на реалностите. По избора на състава се вижда, че има проблем с мениджърските интереси.

Здравните препоръки бяха Конгресът да се отложи. Има обективни предпоставки. Не е фатално дали Конгресът ще се проведе два месеца по-рано или по-късно. Проблемът е, че няма кандидати. Искам да видя сблъсък на идеи и концепции. Искам да видя хора с визия за футбола.

Аз съм министър и смятам да си изпълнявам задълженията. На изборите смятам, че народът ще оцени това, което правим и ще се поздравим с победа. Ще се съобразим изцяло със съображенията на здравните власти. Продължава забраната за публика. Ние бяхме една от страните, които допусна публика на стадионите.

За втори път спираме достъпа на публика до стадионите, което означава, че има хора, които не оцениха жеста, който направихме за тях.

Ясно е казано, че мач се отлага, ако има 10 позитивни в един отбор. Няма да се правят компромиси с никой.

Призовавам БФС и всяка федерация да си спазва правилата. Нека има феърплей и всички клубове бъдат поставени в равни условия. Делото срещу БФС е заведено. Те оспорват тази сума. Не мога да кажа на каква фаза се намира. За стадиона на ЦСКА ние сме свършили всичко, което е необходимо и се изисква от Министерството. Очаквам скоро да видим действие от клуба.

Стадионът на Левски не е наша собственост. Няма как Министерството и държавата да отпуска средства на търговско дружество що се отнася до държавна помощ.

Имахме намерения за участие в съвместно домакинство със Сърбия, Гърция и Румъния. В последните месеци в Сърбия и Гърция имаше избори и се направиха нови правителства. Направили сме проучвания и имаме идеи за нови стадиони. В Пловдив стадионите ще бъдат изградени, така че продължаваме", каза Красен Кралев в ефира на bTV.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови