Спортният директор на ЦСКА открил футболист за 80 милиона евро

OFFNews 31 януари 2020 в 09:40 1499 0

Трансферът на португалския харф Бруно Фернандеш от Спортинг Лисабон в Манчестър Юнайтед засега е сделка номер 1 през зимния трансферен прозорец, който затваря днес.

Играчът премина на "Олд Трафорд" в сделка за 80 милиона евро. Основната трансферна сума е в размер на 55 милиона евро.

Към нея може да бъдат добавени 25 милиона евро под формата на бонуси, разпределени по следния начин: 5 милиона в зависимост от изиграните мачове на Фернандеш за "червените дяволи", още 5 милиона свързани с участието на Юнайтед в Шампионската лига и 15 милион в зависимост от индивидуални награди на футболиста.

Оказва се, че зад възхода на Фернандеш принос има и настоящият спортен директор на ЦСКА - италианецът Кристиано Джарета, пише "Тема Спорт". Той забелязва Фернандеш още през 2012 година, когато играе в школата на Боависта. Той го привлича в италианския Новара, на който е спортен директор по това време.

Година по-късно Джарета съдейства за трансфера на Фернандеш в Удинезе, където малко преди това е назначен за спортен директор.

"Бруно иска да бъде най-добрият. Работя от 15 години като спортен директор и никога не съм срещал по-интелигентен играч от него. Никога не съм намирал друг като него", каза Джарета за престижното американско издание The Athletic.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!