Quantcast

Испанец стана капитан на ЦСКА, отборът се снима с маймуни

OFFNews Последна промяна на 31 януари 2020 в 08:15 868 0

Защитникът Раул Албентоса ще бъде втори капитан на ЦСКА, когато отсъства титулярът Петър Занев, пише "Меридиан Мач". Испанецът ще измести Рубен Пинто, който се ползваше с тази чест до момента. Халфът бе смятан за лидер на немалката група от португалци и бразилци в отбора, но Албентоса само за някоко месеца успя да спечели по-голямо уважение сред съотборниците си.

Освен това Пинто все още не е подписал нов договор, а настоящият му изтича през лятото. При скорошното му напускане е твърде вероятно португалецът да бъде резерва през пролетта. Неговият евентуален трансфер в Нюрнберг пропадна, след като Пинто изигра слабо полувреме в контролата с баварците. Той не игра срещу Шонан Белмаре, а в проверката с южнокорейския Чонбук влезе от пейката.

Междувременно Албентоса благодари и на испанската фирма "Ас Пунтадас", която изготви специално за "червените" капитански ленти с емблемата на клуба.

Вчера "червените" получиха почивка и се възползваха от нея, пътувайки до Гибралтар. Играчите на Милош Крушчич стигнаха до най-южната точка на Пиринейския полуостров, където се снимаха с прословутите маймуни. Най-активен беше новият играч на тима Стефано Белтраме, който публикува в социалните мрежи и видео, на което животното седи безгрижно на рамото му.

Това не е първото посещение на тима ма ЦСКА в Гибралтар, където маймуните живеят свободно и се закачат с всички.

Днес отборът излиза за проверката си срещу Виктория (Пилзен). Утре пък предстои мач с друг чешки тим - Яблонец, а в неделя "червените" се завръщат в София.