Спокойствие в Левски за евролиценза

OFFNews Последна промяна на 21 ноември 2019 в 09:36 661 0

Левски продължава да бъде под финансов мониторинг от УЕФА, но на този етап няма притеснения от налагане на нови глоби. От “Герена” вече са предоставили “цял кашон” с документация, пише "Тема Спорт". От централата са запознати с финансовото състояние на клуба към момента.

Точно преди година от УЕФА наложиха глоба от 1 млн. евро. Срокът бе 31 януари 2019 година, но от новото ръководство на Левски бяха помолили за отсрочка с един месец - компромис, на който УЕФА се съгласи, и заради контактите на току-що дошлия от БФС изпълнителен директор Павел Колев. Отделно от това “сините” бяха глобени от 100 хиляди евро.

Сега вече документацията на клуба за европейски лиценз е според правилата. Описани са всички финансови операции, разсрочвания към НАП и отношения с предишни собственици и спонсори. Изскачането на подводни камъни не е изключено, но от “Герена” ще посрещнат оценката от УЕФА с положителни очаквания.

Левски ще играе следващото си домакинство в евротурнирите при напълно отворен стадион. През последната кампания домакинството с Ружомберок се проведе при частично затворени трибуни заради санкция от гостуването в Словения.

Левски ще бъде под особено наблюдение и в този аспект. Евроцентралата ще праща свои тайни служители да следят поведението на публиката, особено в частта за расизъм.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови